0888 935 153 - А.С. ПЪРВОМАЙЦИ ЕООД (годишни технически прегледи, авто-сервиз, застраховки гр. отговорост, каско)  с . ПЪРВОМАЙЦИ, ул. Черно море 9

За Нас


Пунктът за ГТП А.С. ПЪРВОМАЙЦИ ЕООД работи всеки делничен ден от 8.00 до 18.00 ч

В АВТОСЕРВИЗ А.С. ПЪРВОМАЙЦИ ЕООД се извършват следните услуги: Диагностика и ремонт на двигател, трансмисия и ходова част на леки и товарни автомобили, Компютърно измерване със стенд и регулиране на преден и заден мост на леки и товарни автомобили, Компютърна диагностика, тест ефиктивност амортисьори и окачване на леки и товарни автомобили, Нулиране на сервизни интервали, Смяна на ремъци, масла, филтри и консумативи, Гресиране, Диагностика, ремонт и зареждане на автоклиматици, Диагностика и ремонт на бензинови и дизелови двигатели, Диагностика и ремонт на трансмисия и ходова част, Диагностика и ремонт на горивно, запалителна система, Диагностика и ремонт на механични скоростни кутии, Диагностика и ремонт на спирачни системи, Диагностика и ремонт на хидравлични рейки и помпи, Компютърно измерване със стенд и регулиране на преден и заден мост, Компютърна диагностика, тест ефиктивност амортисьори и окачване, Компютърна диагностика на ел. управляващи блокове (изчистване на натрупани грешки), Компютърна диагностика и ремонт на бензинови и дизелови инжекционни системи ABS,SRS и др., Компютърна диагностика и ремонт на електронни системи на автомобила, Ремонт на стартери, алтернатори и ел. оборудване, Смяна на ауспуси и ауспухови системи, Смяна на ремъци, масла, филтри и консумативи.


Всички автомобили регистрирани на територията на Република България, ежегодно подлежат на задължителен технически преглед (ГТП). Едва ли има смисъл в момента да разсъждаваме доколко техническите прегледи са фиктивни или истински и дали отразяват реално състоянието на автомобила. По-важното е да бъдем информирани за конкретните изисквания и документация, необходима за безпрепятственото минаване на ГТП, за да си спестим главоболията или разправиите с КАТ.

ПРЕЗ КАКЪВ ПЕРИОД СЕ ПРЕМИНАВА ГТП И ДОКОГА Е ВАЛИДЕН

Може би по-точното наименование на техническият преглед не е „годишен“ а „периодичен“, защото някой превозни средства са длъжни да минават преглед и два пъти в годината.

 • Леките автомобили трябва да преминават ГТП веднъж в годината.
 • Таксиметровите автомобили са длъжни да се явят на ГТП през 6 месеца.
 • Товарните автомобили трябва да преминат на ГТП веднъж в годината.
 • Новите автомобили трябва да се явят за първи път на ГТП на третата година, като вторият преглед се извършва две години след първия ( след петата година се явяват ежегодно).

ГТП е валиден до датата написана в талона за преглед! Препоръчително е да не чакате последният момент.

КАКВИ ДОКУМЕНТИ СА НЕОБХОДИМИ ЗА ПРЕМИНАВАНЕ НА ГТП

 • Регистрационен талон на автомобила – част I и част II (голям и малък талон), като се допуска и ксерокопие на големия.
 • Полица от валидна застраховка гражданска отговорност.
 • Ако автомобилът има газова уредба трябва да разполага със стикер „GAS“ на задното стъкло (удостоверението за ГТП, удостоверява и изправността на газовата уредба).
 • Документ за платен данък МПС.
 • Документ за самоличност на лицето, което представя автомобила на преглед.

КОЛКО СТРУВА ПРЕМИНАВАНЕТО НА ГТП И КОЛКО ВРЕМЕ ОТНЕМА

По-принцип всеки пункт за ГТП определя сам цената за преглед. Заплащат се стойността на прегледа и стойността на удостоверението и знака за технически преглед.

Времетраенето на един технически преглед е не по-малко от 20 минути, през които е препоръчително да стоите настрана.

КАКВО СЕ ГЛЕДА ПРИ ГОДИШЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД

При ГТП се гледа цялостното състояние на автомобила, отбелязвано в следните точки:

 • Идентификация на ППС (табели с рег. номер, документация, VIN и др.);
 • Оборудване на спирачната уредба (функциониране, състояние, ръчна спирачка, ABS и др.);
 • Кормилно управление (механично състояние, хлабини, серво и др.);
 • Видимост (поле на видимост, състояние на стъклата, огледала за обратно виждане, чистачки и др.);
 • Светлини, светлоотражатели и електрическо оборудване (функциониране на фарове, габарити, стопове, мигачи, аварийни светлини, акумулатор и др.)
 • Оси, колела, гуми и окачване (оси, състояние на джанти, гуми и окачване)
 • Шаси и оборудване свързано с шасито (състояние на рама, каросерия и др.)
 • Друго оборудване (колани, пожарогасител, аптечка, клаксон, скоростомер и др.)Вредно въздействие (шум, емисии от отработили газове, течове)

Преди преминаване на ГТП е препоръчително да измиете автомобилът си, защото не е без значение неговото добро визуално състояние. Огледайте състоянието на осветителната си уредба, стъклата (пукнатини) и изпускателната си система (корозия, дупки, пушек) По-принцип автомобилите с премахнат катализатор преминават по-трудно през ГТП.


sex video